L’NB Olesa explica el seu paper en l’afer obert entre l’Ajuntament i el FS Olesa @ Cargol Comunicació

El Nou Bàsquet Olesa vol fer pública la seva versió respecte el conflicte entre la Regidoria d’Esports i el Futbol Sala Olesa. Els fets es remunten el 7 de setembre de 2017 quan el FS Olesa va ocupar “planemanet conscient” la pista del Pavelló Sant Bernat en un horari que li pertocava a l’NBO tal com s’havia aprovat al Consell esportiu olesà. D’aquesta manera, el president de l’entitat, Jordi Dalmases, ha subscrit a Olesa Ràdio la versió explicada per Jordi Martínez, regidor d’Esports de l’Ajuntament. El FS Olesa ha decidit portar als jutjats l’Ajuntament després d’haver rebut una sanció econòmica de 1.500 euros.

Dalmases ha explicat que les entitats esportives van aprovar a finals de juliol en un consell esportiu aturar la nova proposta d’horaris d’ús dels pavellons municipals que havia realitzat l’Ajuntament per considerar que “no hi havia temps d’aplicar-los correctament de cara a l’inici de la temporada”. Segons Dalmases, es va acordar entre les entitats que es mantindrien els mateixos horaris que ja hi havia en vigor durant la temporada 2016/2017. Es va decidir, alhora, que durant els següents mesos, s’aniria treballant la nova proposta per fer que entrés en funcionament ja a la temporada 2018/2019. El Futbol Sala, que sortia beneficiat per la nova proposta de l’Ajuntament, va mostrar-hi en contra i, segons Dalmases, no ho va aceptar.

Una situació incòmoda

A partir d’aquest punt, el Futbol Sala va demanar una reunió amb l’NBO, el regidor d’Esports i el cap d’àrea d’Esports de l’Ajuntament per tal d’intentar que una de les hores que estaven adjudicades al club de bàsquet se’ls atorgués finalment al FSO. Segons Dalmases, d’aquesta reunió celebrada el mes d’agost es va sortir assegurant que l’hora corresponia a l’NBO. El Futbol Sala va seguir mostrant-s’hi en desacord, fet que va motivar una nova reunió aquell cop també amb la presència de l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon. Altre cop, de la reunió se’n va sortir amb la mateixa conclusió, segons ha explicat el president de l’NBO.

Segons Dalmases, Enric Lobo, coordinador esportiu del FSO, malgrat haver assistit a totes les reunions i al consell sectorial on s’havia abordat el tema, va assegurar que “els tocava entrenar durant aquella hora i que no pensaven marxar”. Davant d’això, el coordinador dels equips base de l’NBO es va veure obligat a renunciar aquell dia a la pista i va optar per realitzar l’entrenament a la pista exterior del mateix pavelló. Per Dalmases, el club va prendre la decisió sensata, tenint en compte que “a banda de l’aspecte esportiu, l’NBO també pretén educar en valors”.

Sobre les reiterades queixes que ha emès els darrers mesos el Futbol Sala assegurant que són l’entitat que surt més perjudicada dels repartiments horaris que fa l’Ajuntament, Jordi Dalmases ha estat contundent: “a vegades ploren molt, però no és veritat”. Segons ha detallat el president de l’NBO, al club de futbol sala no li han retallat cap hora i, de cara  a la temporada vinent, es preveu que en tingui més: passarà de 29 hores d’entrenament setmanals en pista coberta a 31. L’NBO, per contra, passarà de tenir 10h i mitja a la setmana el pavelló Sant Bernat, a tenir-ne cinc. Per Dalmases, per tant, són ells “un dels clubs que surten més perjudicats” i ha afegit que “situacions com aquestes no són agradables per ningú”.