Paco Cornejo és el nou coordinador dels equips de competició esportiva masculins i femenins © Cargol Comunicació

Un dels homes de pes a partir d’ara al Nou Bàsquet Olesa és Paco Cornejo (Barcelona, 1969). La directiva ha confiat en ell per a la coordinació esportiva dels equips masculins i femenins en competició, una parcel·la que fins ara era a mans de Gerard Franch. Cornejo, qui complirà la seva tercera temporada a l’NBO, té una llarga trajectòria en el món del bàsquet. El tècnic d’Esparreguera va iniciar-se al Collblanc-Torrassa (1992-95) per fer el salt al CB Sants (1995-97). L’any 1997 va ser un dels fundadors del CB IPSI on, a més de ser-ne vicepresident i tresorer, va compaginar-ho dirigint equips sènior, júnior i cadet durant gairebé una dècada. L’any 2008 va incorporar-se al CB La Mercè (2008-2011) dirigint el sènior masculí i un equip preinfantil compaginant-ho amb el CB Castellbisbal (2010-16) com a coordinador d’equips preinfantils fins a sèniors. A Olesa dirigeix el sènior masculí B i aquest curs ha fet el relleu a Joan Gotsens en la direcció de l’Esbol.

Les prioritats dels equips masculins

“Els dos equips sèniors masculins s’han de coordinar amb conceptes iguals tot i que els objectius són diferents. Mentre el primer equip haurà de competir el màxim possible, la prioritat del B és formar jugadors que puguin acabar nodrint el sènior masculí A. Per fer-ne un símil, tots els equips formen els esglaons d’una cadena. Tots són importants per fer-ne la cadena ben forta”. En la confecció dels equips, el sènior masculí A ha incorporat 4 jugadors nous: Ignasi Expósito, Chacho, Javi Cáceres i Josep Alemany ‘Many’. “Hem format un equip amb moltes més alternatives ofensives que el de la temporada passada. Aquest equip podrà córrer, defensar fort però també serà capaç de cercar solucions davant de plantejaments més tancats”, apunta Cornejo. Respecte el sènior masculí B -que dirigirà una temporada més el mateix Cornejo-, el també coordinador admet que “la funció dels dos filials -masculí i femení- és la mateixa: entre la formació i la competició. Són un grup que mantindrà l’ambició, com l’objectiu de perseguir un ascens, tot i que aquesta opció de moment és lluny”, considera.

La nova aposta pel sènior femení A

Després de tancar el cicle d’Andreu Aguilà a la banqueta, l’NB Olesa ha apostat fort per Carlos Iglesias com a tècnic del sènior femení A a Segona Catalana. Cornejo explica que “és un entrenador amb experiència en categories més altes. Creiem que pot aportar el valor afegit de l’experiència mantenint altres aspectes que va enfortir Aguilà durant la seva etapa. L’aposta de Carlos ens ha de permetre agafar una nova dinàmica”. Des de l’arribada d’Iglesias, l’NB Olesa ha posat fil a l’agulla en la planificació de la temporada 2018-2019 i ha fitxat tres jugadores: Marta Flores, Ariadna Benages i Júlia Salanova. Cornejo admet que “”la prioritat és incorporar jugadores amb experiència a la categoria i només ens falta fitxar una jugadora interior per completar l’equip”. Les baixes i les lesions han estat un malson les últimes temporades on l’equip havia jugat sota mínims. En aquest sentit, el coordinador reconeix que “estem buscant, en primer lloc, que hi hagi una plantilla prou àmplia per evitar situacions semblants a temporades passades”.

Júniors i cadets, una incògnita

La coordinació esportiva de l’NB Olesa no comença ni acaba amb els equips sèniors. Al contrari. En els darrers anys, hi ha hagut bones fornades en categoria júnior i cadet fent un bon paper a Interterritorial. Una circumstància que la temporada 2018-2019 es presenta com una incògnita. “Afrontem un curs complicat ja que la majoria dels jugadors que fan el salt a júnior són de primer any i ho faran a Interterritorial. Això suposarà un esforç afegit per a tots”, sentencia Cornejo. Pel que fa als equips cadets, “són tres històries ben diferents”, diu. “Els dos masculins han de treballar força per millorar tècnica i tàcticament mentre que el femení, que és més complert, ha de reforçar la lectura tàctica individual per poder aprofitar els aspectes tècnics en els entrenaments i en els partits”.