Cèlia Cerezuela és la nova coordinadora dels equips base femenins de l’NB Olesa © Cargol Comunicació

Cèlia Cerezuela s’ha convertit en la nova coordinadora dels equips femenins base en substitució d’Eulàlia Vila, qui tanca una etapa des de la fundació de l’NB Olesa. “Va ser una sorpresa quan l’Eulàlia em va proposar el càrrec, no m’ho esperava. La confiança que va posar en mi l’Eulàlia va ser determinant per aceptar l’encàrrec”. Un dels reptes de Cerezuela pel nou curs és la formació específica. La martorellenca explica que “el treball de les més petites passa per inculcar els valors del respecte, el compromís i l’esforç. Alhora cal insistir en la tècnica individual de cadascuna. Donar recursos a les jugadores és fonamental perquè elles se sentin còmodes a pista i puguin gaudir del joc formant-se en un ambient sa i d’educació”.  En aquest sentit, deixa clar l’aspecte formador dels entrenadors: “Som formadors, som part de l’educació dels jugadors, no només en l’àmbit esportiu”.

Dos equips més pel curs vinent

El treball intens de Cèlia Cerezuela a finals del curs passat ja ha tingut la primera conseqüència en positiu per l’NB Olesa. La branca base femenina tindrà dos equips més el curs 2018-2019. Així, el club olesà comptarà amb un equip premini, 3 equips minis, un preinfantil i un infantil. “L’essència de qualsevol club és en la base. Per això, la manera com es treballa i es cuida aquesta part és fonamental”, apunta Cerezuela. Un dels grans reptes és créixer en nombre de practicants des de ben petites. “Créixer és molt important per tornar a recuperar l’estructura que el bàsquet d’Olesa havia tingut, però especialment el bàsquet femení. Cada cop hi ha més practicants arreu del territori i és bo que les nostres jugadores puguin gaudir d’aquest esport i millorar alhora”, afegeix. De mica en mica, el treball constant està recollint els fruits a Olesa. Cèlia Cerezuela diu que “cada cop creixen més ben preparades. La feina i l’esforç que s’hi està dedicant és enorme”.

En relació al curs passat, el mini femení vermell va ascendir dues categories després de l’aturada nadalenca. Un dels objectius d’aquest nou curs serà sumar-hi l’ambició. Per a Cerezuela “és bo que així sigui perquè t’ajuda a créixer i a millorar, però també hem de saber d’on venim i tocar de peus a terra. No és fàcil gestionar-ho i és una tasca a llarg termini i no pas d’una sola temporada”. El treball en equip dels quatre coordinadors de l’NBO fa que tothom camini amb els mateixos conceptes. La martorellenca reconeix que “busquem que tots els equips de formació, independentment del nivell, segueixin una mateixa línia. Tot passa per inculcar aquest estil des de ben petits i així aniran creixent amb aquest estil propi”. En aquest sentit, Cerezuela té clar el que vol: “els equips base femenins han de ser lluitadors, que es deixin la pell a la pista i les jugadores destaquin per la seva qualitat tècnica. I al mateix temps, posar èmfasi en el joc col·lectiu, perquè la suma de totes les jugadores serà l’èxit de l’equip”.

Pel que fa als tècnics dels equips base femenins pel curs 2018-2019 de l’NB Olesa, el 80% són noies. Per a Cerezuela “és important que el paper de la dona sigui cada cop més visible i no només amb la presència de jugadores, sinó també com a entrenadores, coordinadores o directives”. En aquest sentit, la martorellenca deixa clar que “en cap cas no vull dir que els homes hagin de deixar de dedicar-s’hi. En la meva etapa com a jugadora vaig tenir entrenadors de molta qualitat, però és bo que les dones també se sentin preparades”.

Una lesió frena la versió com a jugadora

Cerezuela s’estrena en el càrrec de coordinació tot i que té una dilatada trajectòria com a jugadora de bàsquet. La seva estrena va ser al CB Martorell fins a categoria premini on va fer el salt al CB Cornellà en categoria mini. La martorellenca va fitxar aleshores per l’UB Barça, però quan ja havia formalitzat la seva incorporació, aquell estiu, la secció femenina blaugrana va desaparèixer. El seu proper destí va ser la JE Terrassa, amb qui va jugar fins a categoria sènior. Fa un any va fitxar pel sènior femení A de l’NB Olesa però una greu lesió en l’inici de la pretemporada va allunyar-la definitivament de les pistes. Com a entrenadora, Cerezuela ha crescut al costat de la seva germana Maria, de qui va ser-ne tècnica auxiliar a la JET (sotscampiona de Catalunya preinfantil) i com a entrenadora va iniciar-se a l’escola de bàsquet de la JET per fer el salt a l’NB Olesa, fa tres temporades. Ara, a més d’entrenadora, viurà una temporada amb una altra perspectiva: la de coordinadora.