Un repte: guanyar a domicili

L’equip de Josep M. Òrrit vol trencar una ratxa de quatre derrotes seguides lluny d’Olesa © Svetlana Akimova

Els de Josep M. Òrrit (4-3) intentaran per quarta vegada superar l’assignatura pendent aquesta temporada: guanyar a domicili. Després de tenir-ho a tocar amb una pròrroga a Gavà, els olesans s’han conscienciat per aconseguir-ho a Vilanova davant el Bàsquet Samà. La consistència que els d’Orrit mostren a Olesa, invictes (4-0), contrasta amb les dificultats de fer-ho lluny de la seva pista. El Samà Vilanova (3-4), que aterra a Primera després del seu descens de Copa Catalunya, està oferint una trajectòria irregular. La victòria dels del Garraf, la passada jornada a la pista d’Els Monjos va tallar una ratxa de quatre derrotes seguides. En la seva pista només han guanyat un dels tres partits que han jugat aquest curs.

D’altra banda, els de Paco Cornejo i Nelson López (2-5) visiten un Acloacin Manresa (3-4) que tampoc ha trobat la continuïtat postiva en aquest inici de temporada. Després de dues derrotes seguides a casa, els olesans tornen a jugar a domicili on encara no han estat capaços de guanyar. Els bagencs venen de perdre la imbatibilitat a casa amb una derrota davant el CNB Vilanova. Els olesans tenen la baixa d’Arnau Llorca.

El sènior femení A, sota mínims

La victòria a Rubí ha permès l’equip de Carlos Iglesias cotitzar a l’alça i situar-se en el tercer lloc a Segona Catalana. Les olesanes (6-3) han passat pàgina de l’única derrota a casa davant el CEJ L’Hospitalet però afronten el partit davant el Sedis Efausa, aquest diumenge (18 hores) amb mitja plantilla de baixa. Les d’Iglesias volen fer més gran la ferida d’un Sedis Efausa (2-5) que no aixeca el cap en aquest inici de lliga. Les urgellenques, que venen de perdre d’un punt a casa davant l’AESE B sent el pitjor atac de la categoria, han sumat les dues úniques victòries lluny de la seva pista. Tot i els intents de l’NB Olesa de canviar de data el partit, no hi ha hagut entesa entre els dos clubs.

Mentrestant, després de cedir el liderat a la pista del Pàlcam la passada jornada, l’equip d’Oriol Franch i Joan Pascual (6-1) afronta una nova jornada de màxima dificultat amb la visita de l’AE Bellsport (5-1). Els dos equips sumen les mateixes derrotes (1) i s’han reivindicat per ser en la zona de privilegi. El perill de les riberenques són les germanes Dacosta on son un dels jocs interiors més potents de la categoria. Ainhoa Tortoras serà baixa per unes molèsties a la clavícula i Andrea González, amb molèsties al genoll, és dubte. Les olesanes, intractables a casa, volen mantenir-se invictes.