El base de Martorell és una de les grans novetats pel sènior masculí A 2017-2018 © NBO

Josep Alemany, conegut esportivament per ‘Many’, (Martorell, 1995) és un fitxatge de luxe pel sènior masculí A. Amb una llarga experiència en categories superiors, Many es posarà sota les ordres del tècnic Josep Maria Òrrit un cop comenci la pretemporada. Ocupa la posició de base, té 23 anys i arriba procedent del BC Martorell. És el segon fitxatge del sènior masculí A de l’NB Olesa per a la temporada 2018-2019.

Many es pot convertir en una peça clau en el projecte que ha dissenyat Òrrit pel curs vinent. “És un jugador llest que sap quin ritme s’ha d’imposar en cada moment del partit segons les necessitats de l’equip. Molt ràpid, anotador, desequilibrant a l’u contra u, disciplinat i molt intens en defensa. És un jugador diferent al que teníem fins ara”, assegura el tècnic en el moment de la presentació de Many com a nou jugador de l’NB Olesa.

Una peça diferent

El jugador martorellenc aterra a Olesa recordant que “fa dos anys vaig tenir l’oportunitat de fitxar per l’NB Olesa però em vaig acabar decidint pel BC Martorell. Aquest cop, ha estat a l’inrevés. Feia temps que em seduïa jugar a l’NBO i, aquest cop, he renunciat a fer-ho en categories més altes per sumar en el projecte d’Olesa. Ho tenia al cap”, explica Many. El jugador reconeix que “jugar a Olesa s’adequa molt millor a les necessitats que em garanteix la meva feina de cara a la propera temporada”.

Many és un dels jugadors que pot fer revaloritzar a l’alça l’NB Olesa el proper curs. El base va iniciar-se al club del seu poble, CB Martorell fins a categoria cadet que va fer el salt al Bàsquet Manresa. Després va tornar al club martorellenc va jugar, amb el primer equip, Copa Catalunya i Lliga EBA. Per motius acadèmics va jugar una temporada al Pas Piélagos (Cantàbria), a EBA. Després va tornar al filial martorellenc, a Tercera i Segona Catalana. El curs passat va formar part de la dinàmica d’entrenaments del primer equip del CB Martorell a LEB Plata.

Many coneix bé la realitat olesana després d’un curs marcat pel patiment fins a darrera hora per salvar la categoria a Primera Catalana. “Si comencem bé crec que ens espera una temporada molt divertida a Olesa. L’objectiu és la permanència però amb aquesta plantilla no es pot descartar res”, puntualitza. Amb l’arribada de Many, el club ha fet oficial la baixa de Francesc Clanchet, qui no seguirà a l’entitat després de 5 temporades al sènior masculí A.