Jugarem al Sant Bernat

Els equips de l’NB Olesa hauran de jugar al Pavelló Sant Bernat a partir de 2018 © NBO

El comitè de competició de la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) ha sancionat el NB Olesa amb la prohibició de jugar en l’actual Pavelló municipal de bàsquet. El motiu de la sanció és provocada per les continuades interrupcions que han tingut els partits en aquest tram de temporada pel marcador electrònic de la instal·lació esportiva. Davant d’aquests fets, el comitè de competició ha sol·licitat a l’NB Olesa que sigui el Pavelló Sant Bernat la pista oficial dels partits a partir de 2018. La junta directiva del club olesà té una setmana per presentar al·legacions.

El marcador electrònic s’ha convertit en un malson per als equips de l’NB Olesa. Des del mes de setembre, l’entitat acumula problemes. Hi ha jornades en què el marcador funciona perfectament però, en d’altres, deixa de funcionar. L’últim capítol va ser en la darrera jornada de l’any 2017 en què en els tres partits, el marcador es va aturar en diverses ocasions. Això ha obligat a que els aficionats hagin d’estar pendents del marcador a través d’aplicacions mòbil. Els àrbitres van fer-ho constar en l’acta del partit, tal com consta en la resolució feta pel comitè de competició de la FCBQ.

Una sanció que deixa els equips sèniors amb una situació crítica ja que mai han utilitzat el Pavelló Sant Bernat per ni tan sols entrenar-hi. En aquest sentit, el tècnic del sènior masculí A, Àlex Avilés, explica que “ens trobem amb una decisió que pot afectar moltíssim el nostre rendiment pel que resta de temporada. Mai hem trepitjat el Pavelló Sant Bernat i haurem de sobreposar-nos a deixar de jugar en un escenari que no li tenim la mida presa”. Mentrestant, el tècnic del sènior femení A, Andreu Aguilà, admet que “no jugar en l’actual Pavelló representa que perdem el factor pista. El caliu que té el Pavelló costarà que el trobem al Sant Bernat. Tant debò no ens n’hàgim de lamentar a final de temporada”.

La resolució de la FCBQ també afegeix que “si l’entitat no acata la decisió, la sanció podria provocar, fins i tot, la pèrdua de la categoria dels equips sèniors masculí i femení A”. Des d’avui, tots els equips de l’NB Olesa ja entrenaran al Pavelló Sant Bernat. Fins i tot, la junta directiva de l’entitat olesana es planteja la possibilitat de traslladar les oficines, també, al Sant Bernat.