El tècnic del sènior femení A, Andreu Aguilà, passa balanç de la temporada © Svetlana Akimova

Després de tretze jornades i amb l’aturada nadalenca, el sènior femení A de l’NB Olesa es troba en la zona tranquil·la de la classificació: setè amb un balanç en positiu (7-6) a Segona Catalana. L’equip d’Andreu Aguilà acomiada el 2017 en el seu moment més dolç del curs acumulant tres victòries seguides -una casa, davant el Bàsquet Nou Barris i dues més a fora, a les pistes del Sedis i del Lleida-. “La temporada és molt positiva si la comparem amb el curs passat”, explica Aguilà, qui afegeix que “tot i això, podem ser més ambicioses d’aquí fins al final. Tenim talent per competir davant de qualsevol equip”.

Les olesanes s’han trobat més còmodes a domicili que a casa. Com a mínim, així ho diuen els resultats. De 6 partits a Olesa, només dues victòries: l’estrena del curs davant el Grup Barna B i l’últim, amb dues pròrrogues incloses, davant el Bàsquet Nou Barris. En canvi, lluny d’Olesa, el balanç és més favorable (5-2). El tècnic de les olesanes explica que “excepte en un partit, en la resta dels partits que hem acabat perdent, hem tingut moltes opcions de guanyar-los”. Un dels partits més “brillants”, segons Aguilà, va ser davant el Bàsquet Nou Barris. Al marge del resultat final, l’entrenador admet que “també hem jugat partits per oblidar, però tot i així, el caràcter competitiu de les noies sempre fa que arribem a posar el rival contra les cordes”. Un dels factors que caracteritzen les olesanes i és la fortalesa mental: “és molt forta quan encarem la setmana, sobretot, si venim d’una derrota. Això és molt positiu i com a entrenador, facilita molt la tasca”, apunta Aguilà.

Les baixes i el factor ‘sènior B’

A l’estiu, l’NB Olesa va iniciar la pretemporada amb una plantilla renovada i amb tres cares noves: Lara Pallarès (CB Sant Andreu de la Barca), Rebeca Morell (CB Esparreguera) i Cèlia Cerezuela, que tornava a després de tres anys lluny de les pistes. Una lesió greu en una de les primeres sessions del curs va allunyar Cerezuela, qui no ha pogut debutar. “La baixa de la Cèlia ha estat un gran problema, diria que el més destacat. La direcció, visió, calma i encert que té l’estem trobant a faltar en molts moments dels nostres partits. Ella era un contrapunt en el nostre joc, i amb ella a la pista, hagués estat un valor afegit que no tenim”. Qui també ha patit les lesions ha estat Rebeca Morell, qui l’entrenador considera que “té unes condicions atlètiques que fan que pugui arribar a ser una jugadora important dins l’equip”. En canvi, Morell juga en una posició “que no és la seva” i fa que “freni la seva progressió”. De la resta de les noves, Aguilà lloa, també, Lara Pallarès, qui destaca ser “una excel·lent companya i al servei de l’equip” amb “molta facilitat per anotar” i de Mireia “ja la coneixíem. És una jugadora forta, qui utilitza per defensar amb una capacitat d’encert de tir exterior”.

Com passa amb la branca masculina, l’equip de referència del femení de l’NB Olesa també troba en el filial, un aliat. Aguilà creu que “tenim la sort d’entrenar prou bé, hi ha un gran ambient al vestidor i gràcies, principalment, a la implicació del sènior femení B, està sent vital per seguir vives en cada jornada de la competició. Les baixes afecten bàsicament a les rotacions durant el partit. Quan no jugues en la teva posició habitual, com passa amb algunes jugadores, l’equip baixa la competitivitat”. La connexió amb el sènior femení B fa que “anem fent malabarismes perquè tenim una plantilla curta i hem de compaginar-nos bé amb l’Oriol (el míster del B) per cobrir les necessitats dels dos equips sèniors”, explica Aguilà.

L’any 2018 començarà amb el líder

Una de les claus perquè l’NB Olesa faci un salt de qualitat a la classificació passa per fer-se fortes a casa, on està sent el seu calvari particular. “En la segona volta volem ser més fortes a casa”, sentencia l’entrenador. La primera prova del 2018 les espera el líder de la categoria: el Roser B (12-1), qui només ha perdut un sol partit en tot el curs. Aguilà creu que “hi ha dos equips que m’estan sorprenent aquest curs. D’una banda, el Sedis, descendit de Primera Catalana i que no acaba de treure el cap, i de l’altra, el Roser B, qui està demostrant ser el més regular”. Tot i això, el tècnic de l’NB Olesa veu la lliga “menys competitiva que l’any passat” on en cada jornada “hi ha menys sorpreses en els resultats”. Les olesanes descansen aquests dies aprofitant l’aturada nadalenca. A partir del 2 de gener ja preparan l’assalt al líder i perquè el camí del 2018 sigui il·lusionant.