El president de l’NB Olesa, Jordi Dalmases, passa balanç del 2017 © NBO

Jordi Dalmases és president de l’NB Olesa des de la seva fundació, l’any 2013. Olesà per als quatre costats, ha agafat el relleu del seu avi Gaietà i el seu pare Joan, qui van ser presidents del desaparegut CB Olesa. Va ser-ne jugador durant més de 20 anys i, ara, ser al capdavant de l’entitat suposa que el poble mantingui la passió per un esport que li ha donat tot. Només es considera “la cara visible” d’una junta directiva que dedica el seu temps lliure a l’entitat amb molta il·lusió. Un cop finalitza el 2017, Dalmases en passa balanç i també què n’espera l’NB Olesa del 2018 que és a punt de començar.

.- A grans trets quina valoració en fas del 2017 que deixarem enrere?

.- L’NB Olesa és un club en constant evolució. Aquest 2017 han continuat petits canvis per a millorar. S’ha consolidat els quatre coordinadors esportius que fan una tasca excel·lent i també el grup d’entrenadors que són l’ànima del club. S’han creat el coordinador social que treballa per organitzar i garantir la qualitat en tots aquells esdeveniments esportius i socials que realitza l’entitat durant tot l’any. Aquest any s’han celebrat les primeres eleccions de l’NBO i s’ha demostrat la transparència de l’entitat on s’ha renovat la confiança amb la junta directiva. Esportivament estem feliços de tornar a competir a Primera Catalana amb l’ascens del sènior masculí A. La base va assimilant els conceptes del full de ruta esportiu. A nivell econòmic mantenim una gestió en positiu que dóna la possibilitat de lluitar per altres reptes. I continuem apostant per la informació i les xarxes socials que vam impulsar amb encert el curs passat.

.- A nivell esportiu, l’ascens del sènior masculí A a Primera Catalana obre un camí per seguir fent un salt més i perseguir fites més altes?

.- Molts contents per l’ascens, sobretot per l’Àlex Avilés (el míster) i els jugadors que van veure recompensat el seu immens treball realitzat durant tota la temporada en una segona volta espectacular. El club no descarta cap objectiu més ambiciós, però actualment la Primera Catalana ens ofereix la possibilitat de veure un bon bàsquet competitiu i alhora dóna la possibilitat que els més joves puguin doblar amb el primer equip i permeti, d’una manera natural, el relleu generacional.

“Primera Catalana ens ofereix la possibilitat que els més joves puguin doblar amb el primer equip i permeti, d’una manera més natural, el relleu generacional”

.- La branca femenina encara no té la continuïtat desitjada?

.- Mentre la branca masculina té equips formats des de l’Esbol fins a veterans, en la branca femenina tenim un buit. L’any passat el club no tenia equip cadet, i aquesta temporada no tenim júnior. Hi ha menys jugadores que jugadors i en els equips de competició és difícil completar les plantilles. En la branca femenina trobem a faltar encara més aquelles noies que marxen del club per jugar en altres poblacions. Per sort tenim una gran i bona cantera de noies que amb el temps faran possible omplir els equips amb talent, encara que sempre esperem amb les portes obertes el retorn de les olesanes que han marxat.

.- El gran valor de l’NBO és la base. Quins són els reptes per la base?

.- Els equips de formació són els futur del bàsquet olesà. Estem orgullosos de veure com els més menuts van millorant cada any. És important que els petits jugadors se sentin part del club. Tenim grans entrenadors que treballen per el perfeccionament del jugador de manera individual i a nivell de grup. Donem les eines necessàries perquè els jugadors evolucionin sense límits. Que al final es pugi el nivell vol dir haver assolit anteriorment els conceptes que aprenen durant l’any.

“Els equips de formació són el futur. Tenim grans entrenadors que donen les eines necessàries perquè els jugadors evolucionin sense límits”

.- Ha estat un any de finalització del primer mandat. Quina valoració en fas i quins són els reptes per aquests 4 anys següents?

.- El primer mandat va passar molt de pressa. Tot era nou per a nosaltres. Crec que la primera junta va fer una enorme tasca. En el primer mandat es va marcar el camí i direcció de l’NBO, es va consolidar el projecte i en aquest segon es continuarà desenvolupant. Hem passat de 10 membres de junta a 6 i, això, ens ha obligat a externalitzar diverses funcions. Sóc un privilegiat i el meu únic objectiu és veure créixer el NBO des de totes les vessants. En aquest primer mandat he conegut a gent extraordinària que ha fet possible estar on hem arribat. Jo només sóc la cara visible d’una junta directiva que en el seu temps lliure el dedica al club amb molta il·lusió.

.- Des de fa anys l’NBO reivindica millores al pavelló de bàsquet. El 2018 es podrà veure alguna millora?

.- Un dels reptes més ambiciosos del club és el cobriment de la pista annexa. Un objectiu que treballem des de el primer dia amb l’Ajuntament i que esperem que sigui una realitat ben aviat. Mantenim un constant diàleg amb l’Ajuntament, des de l’alcaldia, passant per la regidoria d’esports i tècnics d’altres departaments. Sabem que l’administració és lenta però alhora imparable. Des de que el pavelló va passar a mans municipals, s’ha invertit en diverses millores com el canvi de caldera, il·luminació led a tot el pavelló amb sensors de moviment, adequant-se a les normes de seguretat, instal·lant alarma, reparacions … En aquest 2018 veurem realitzat una altre petició de l’NBO, la reforma dels vestidors.

“Un dels reptes més ambiciosos és el cobriment de la pista annexa. Aquest 2018, la reforma dels vestidors, serà una realitat”

.- Després de 4 anys l’objectiu de l’NBO de mantenir la passió pel bàsquet a Olesa s’ha mantingut?

.- El bàsquet i Olesa mantenen una llarga relació. Cada cap de setmana els nostres equips representen el nostre poble i defensen els colors del NBO. És important aquest arrelament. El torneig 3×3, del curs passat, al mig de la Plaça de Catalunya del poble va ser una novetat i un èxit, al mateix temps. Ens va agradar sortir del pavelló i jugar a bàsquet en un lloc de pas habitual. Un format que repetirem enguany.

.- Seguim perseguint l’essència?

.- Sempre hem de continuar buscant l’essència, és el nostre eslògan i la nostra manera de fer. Buscar l’essència és la suma de diverses accions. Vol dir tocar de peus a terra, aprendre dels errors passats, cuidar la massa social, formar a jugadors, entrenadors i sobretot a persones, transmetre uns valors, continuar organitzant el Memorial Joana Grau, … Quan veus que els joves entrenadors transmeten l’essència del bàsquet als petits jugadors, te’n dones compte que les coses funcionen i ens dóna la força per continuar treballant.