Guanyen i hi haurà desempat

Els olesans segueixen vius a Primera Catalana i es jugaran la permanència en 40 minuts © Comunicació Cargol

Hi haurà desempat! L’eliminatòria de playoff de permanència a Primera Catalana es decidirà en un tercer partit a Santa Eugènia de Berga. L’equip de Josep Maria Orrit ha salvat -i de quina manera!- la primera situació contra les cordes després de la derrota a Osona i a Olesa ha guanyat amb autoritat (73-63) en un partit en què el Pavelló de bàsquet ha reviscut els dies grans del bàsquet olesà. L’afició de l’NB Olesa ha respòs amb escreix i ha estat determinant per enfilar els jugadors cap al desempat.

Els d’Orrit han sortit amb molta empenta des del primer minut i ha agafat un primer avantatge (21-15). En el segon, els olesans han ofert la millor versió. Les alternatives defensives que ha plantejat el CB Santa Eugènia de Berga no han tallat la bona marxa de l’NB Olesa, qui s’ha col·locat amb un esperançador 47-31. La capacitat anotadora dels olesans ha estat més viva que mai i el partit s’ha posat molt de cara.

En la represa, la insistència en la zona dels visitants els ha mantingut amb poques faltes als seus jugadors i han retallat, en bona part, per les faltes assenyalades pels interiors del conjunt olesà.  L’equip d’Orrit ha acabat el tercer quart amb un avantatge de +14 (61-49). En els darrers 10 minuts de partit, els osonencs han resistit gràcies a l’encert des del tir lliure. A falta de 3 minuts, el CB Santa Eugènia de Berga s’ha col·locat per sota els 10 punts (-8) i Orrit ha demanat un temps mort per oxigenar les idees dels seus jugadors. La resposta de l’NBO ha estat letal i un triple de Salva Claramunt després d’un bon atac ha acabat desfent les intencions dels osonecs de tancar l’eliminatòria en dos partits. Al final, victòria dels d’Orrit (73-63) que serveix per agafar embranzida de cara al decisiu partit de diumenge vinent a Santa Eugènia de Berga.