Guanyar per tenir l’última

Els olesans han de guanyar diumenge si no volen confirmar el descens a Segona Catalana © Cargol Comunicació

“Som molt millor equip del que es va veure diumenge passat a la pista.”. Així de clar explica la derrota a Santa Eugènia de Berga en el primer assalt del playoff de permanència a Segona Catalana (84-70) el tècnic del sènior masculí A de l’NB Olesa, Josep Maria Orrit. Els olesans tenen aquest diumenge vinent (18h) una revàlida a caixa o faixa. Si guanyen forçaran el desempat que es jugarà, una setmana més tard, a Osona. Si perden consumaran el retorn a Segona Catalana, un any després d’aconseguir tornar a Primera.

Guanyar diumenge a Olesa passa, sobretot, per apuntalar la defensa. Orrit admet que “no podem deixar anotar 80 punts si volem superar l’eliminatòria. Una bona defensa et dona estabilitat quan no anotes, fins i tot”, apunta. Els osonencs són a una victòria de salvar la categoria. Els olesans, a contracorrent, han de fer un doble esforç:  “ara la pressió és per a nosaltres, però aquest equip està capacitat per tot”, etziba. En aquest sentit, el vestidor olesà demana la presència dels aficionats aquest diumenge al Pavelló de bàsquet. Orrit assegura que “quan tens el públic a favor teu t’ajuda a defensar, t’activa en atac i en moments crítics, t’aixeca. Això és el que volem que passi diumenge. Si el Pavelló empeny, l’equip rendirà molt millor”.

La temporada ha estat plena d’obstacles que acabarà amb tres entrenadors -Avilés, Suárez i Orrit- i una munió de lesions. Però ara no és moment de passar balanç sinó d’aferrar-se a totes les opcions possibles per continuar a Primera Catalana després de fer un esforç titànic en aquest tram final de curs que ha impedit, d’entrada, descendir de forma directa. Orrit assegura que “quan més dificil ho hem tingut a nivell de resultats i lesions han sabut aixecar el vol per tonar-se a enganxar a la categoria. Ara tenim l’oportunitat de demostrar que sabem jugar amb aquesta pressió i treure els millor bàsquet que portem dins”.