Els olesans i els blaugranes es van enfrontar el 13 de març passat a Sant Joan Despí © Veterans Barça

La temporada encara no ha acabat per a l’equip de veterans del NB Olesa. El proper dimecres 21 de juny (21 hores, Pavelló de bàsquet Olesa) es disputarà un partit amistós davant l’equip de veterans del FC Barcelona. Serà el colofó d’una campanya que ha acabat amb l’ascens a Primera Divisió.

Exjugadors del Barça de bàsquet -a l’espera que pugui jugar-hi algun mediàtic- s’enfrontaran al NB Olesa en la cloenda del curs per a l’equip de veterans. El capità dels olesans, Jordi Fuertes, explica que “fa uns mesos vam jugar a la seva pista i va ser un èxit. Vam proposar-los que ens tornéssin la visita i van acceptar la nostra proposta”.

El duel s’afronta amb molta il·lusió. Fuertes admet que “jugar contra el Barça sempre fa gràcia. Serà una bona manera de tancar la temporada i esperem gaudir-ho amb els aficionats d’Olesa a la graderia”. El març passat, el partit va acabar amb triomf blaugrana (83-68).

Un equip d’un alt compromís

Ja tenen uns anys però continuen disfrutant jugant a bàsquet. Amb aquesta intenció una colla d’exjugadors de bàsquet a Olesa va aplegar-se per crear l’equip de veterans del NBO. “Som un equip amb un compromís molt alt i no falla mai gairebé ningú”, comenta Fuertes.

Els olesans sumen les temporades per ascensos. En el primer any, en l’estrena de l’equip, van pujar a Segona Divisió i, aquest curs passat, van assolir la fita de Primera. “L’objectiu és passar-ho bé. I més quan hi ha bon rotllo entre tots, juguem bé a bàsquet i guanyem”, sentencia el capità

En dues temporades només han perdut dos partits -un en cada temporada-. A més dels partits de competició, els olesans també juguen altres duels de preparació, com el proper davant els exjugadors de la secció de bàsquet del FC Barcelona.