Ens trobem en l’equador del Campus NBO d’Estiu i fem balanç de les primeres setmanes. Aquest Campus ha sigut sense dubte el que més maldecaps ha portat a l’organització. Aquesta és la setena edició del Campus d’Estiu que organitza el Nou Bàsquet Olesa i els mesos previs van ser la suma de moltes reunions i planificacions vers aquest any tan especial. La crisi sanitària del Covid-19 va provocar que es plantegés la seva cancel·lació.

El portaveu de l’Àrea Social i responsable de l’organització del campus, Víctor Expósito, va manisfestar que “el club ha fet tot el possible perque es pugui fer el campus enguany, sabíem que tindriem molta més feina de l’habitual, però els nens i nenes tenien que poder gaudir d’un estiu al costat de l’NBO”. Mesos abans l’Ajuntament va reunir a totes les entitats, associacions i clubs d’Olesa que estaven disposades a realitzar un casal o campus d’estiu. Van ser setmanes de reunions, emails, i molta feina, ja que en mig del confinament era dificil preveure el futur i sobretot de quines serien les normatives que s’haurien de complir. En Víctor comenta que el número de nois i noies inscrites són les habituals de cada temporada. Aquest any però, el club ha fet un campus sense opció de dinar ni tarda. Segons Víctor, “vem assegurar la realització del campus. És una versió més reduïda que les anteriors edicions, però amb la mateixa il·lusió que els anys anteriors”

El cobriment de la pista annexa dona més benestar i ombra en les activitats que es realitzen en una pista on l’any passat el sol escalfava de valent. Una altra diferència del campus d’enguany amb les anteriors edicions, és que aquest any el campus només utilitza espais municipals. Era habitual utilitzar les instal·lacions del Club Tennis Olesa, on els nens i nenes gaudien de les pistes de tennis, pàdel, servei de menjador i piscina.

El President de l’NBO, Jordi Dalmases, ha manifestat estar decebut amb el repartiment d’hores de piscina municipal. Segons Dalmases, “el club ha donat la seva opinió al Regidor d’Esports i ha fet una queixa formal a l’Ajuntament per el repartiment d’hores rebudes”. L’NBO utilitza tots els matins el Pavelló municipal de bàsquet i s’han otorgat només un dia de piscina municipal, és a dir dues hores setmanals. Dalmases assegura “altres entitats o clubs d’Olesa amb el mateix número de participants que nosaltres actualment gaudeixen cada dia de piscina, mentre els participants del Campus NBO d’Estiu, tan sols en podem accedir un dia. Creiem que hi ha un greuge desfavorable en contra dels nostres nens i nenes que tenen el mateix dret que els altres de gaudir de la piscina municipal”.

Dalmases assegura que hi han bones relacions entre l’Ajuntament i el club, i per aquest motiu encara s’ha sorprès més de la decisió de l’Ajuntament que l’NBO tingués 1 dia de piscina setmanal  per 5 dies les altres entitats. “Hem fet una instància manifestant les nostres queixes, estem defensant els interessos dels nostres participants i monitors del Campus i no es pot fer un rapartiment tant desigual entre entitats sense cap mena de justificació”

Tot i aquesta incidència en les hores otorgades de piscina municipal, el Campus NBO d’Estiu està sent un èxit i tots els nens i nenes estan gaudint d’allò més. El monitoratge es mostra molt satisfet de l’intensitat que es viu aquest campus. Tres mesos confinats a casa a provocat que els nens i nenes valorin més les activitats d’enguany.