Jordi Dalmases, president de l’NB Olesa, passa balanç de la temporada 2017-2018 © Cargol Comunicació

Jordi Dalmases encarna com ningú el tarannà de l’NB Olesa. La cinquena campanya dels olesans ha tingut pinzellades exitoses i d’altres que necessiten millorar. Quan està a punt d’acabar la temporada 2017-2018 és el moment de passar balanç en aquesta entrevista.

_ La temporada ha acabat amb final feliç: la permanència del sènior masculí A a Primera Catalana. Quin ha estat el principal obstacle que ha tingut l’equip al llarg del curs?

J.D.: La dinàmica negativa va comportar una situació molt difícil de superar quan et veus implicat en la part baixa de la classificació. Ha estat una temporada molt llarga i aquesta dinàmica ens va portar a un escenari complex. Jugadors, staff tècnic, coordinació i junta directiva vam remar cap a la mateixa direcció amb l’objectiu de capgirar aquesta dinàmica i ho hem aconseguit amb èxit. Per això, estem molt satisfets amb la permanència, perquè els jugadors s’hi han esforçat molt i l’han aconseguida.

_ Tres entrenadors en una temporada: Avilés, Suárez i Orrit. Perquè es decideix apostar per en Josep Maria?

J.D.: L’equip destijava un revulsiu, algú capaç de capgirar la dinàmica negativa de manera urgent i amb tota la confiança de l’àrea esportiva. En Josep Maria té el perfil que buscàvem i ràpidament vam arribar a un entesa tot i que el marge d’error era molt petit.

_ Orrit s’ha guanyat la renovació a pols?

J.D.: Teníem clar que no volíem un entrenador-pont per un final de temporada. Volíem posar la primera pedra per un futur engrescador, per aquest motiu, el compromís de l’NBO i Orrit era pel tram final de temporada que quedava i la següent sense condicions. És a dir, que seguiria amb nosaltres independentment de la categoria que acabéssim jugant l’any que ve. Aquest acord no es va fer públic i només n’eren coneixedors la directiva, el Gerard Franch com a coordinador i el vestidor. Havíem fet una aposta clara per Orrit demostrant una gran confiança en ell perquè volem que marqui una època a la banqueta de l’NB Olesa.

“Amb Orrit teníem clar que no volíem un entrenador.pont per un final de temporada. Vam acordar el que restava de curs i la propera temporada amb en Josep Maria però no ho vam fer públic”

_ Quin enfoc ha tenir el sènior masculí A el curs vinent?

J.D.: Estem dissenyant una plantilla per gaudir del bàsquet a Primera Catalana amb l’objectiu de mantenir la categoria sense descartar fites més altes. El gruix de la plantilla seguirà, 8 jugadors renovaran i també vindrà algun reforç que breument anunciarem.

_ La temporada del sènior masculí B amb l’ascens a Tercera Catalana no ha passat decepercebut. L’equip que entrena Paco Cornejo ha de ser la llavor del primer equip?

J.D.: Han fet una temporada extraordinària i els hem de felicitar, un per un. Ha estat un ascens molt merescut i que ens permetrà que tota aquesta colla de jugadors joves creixin i progressin en aquesta categoria. Per això, penso que és un encert mantenir el mateix bloc i no fitxarem ningú més perquè això ens obligaria a prescindir de jugadors que formen la plantilla. Tot i així, amb els júniors que pugen no tenim lloc per a tothom.

“El sènior masculí B ha fet una temporada extraordinària. Mantindrem el mateix bloc i no fitxarem ningú més, tot i que amb els júniors que pugen no tindrem lloc per a tothom”

_ El paper del sènior masculí B, fins ara, està sent el de nodrir el primer equip?

J.D.: Ells són els jugadors que han de nodrir el primer equip en els propers anys i confiem en ells. El sènior masculí B ha de competir en la categoria més propera a la categoria del sènior masculí A sempre que no interfereixi en els seus objectius de formació i creixement del jugador. En aquest sentit, la voluntat des de coordinació i els entrenadors és la d’intentar donar les màximes oportunitats a les joves promeses per debutar i guanyar-se un lloc al primer equip.

_ En l’àmbit masculí, també, aquest curs s’ha mantingut la doble plaça a Interterritorial en categories cadet i júnior. De cara a la temporada vinent com quedaran aquests equips?

J.D.: Ha estat una bona experiència per aquests dos equips competir com ho han fet a Interterritorial. Fer-ho en aquesta categoria ens fa acomplir amb els objectius que perseguim: l’evolució individual i col·lectiva del jugador. Jugar a Interterritorial garanteix experiència i que el salt a categoria sènior sigui més fácil en un temps més a curt termini.

dal_2

_ El sènior femení A ha aconseguit mantenir-se a Segona Catalana per segon any seguit tot i la manca d’efectius que ha acusat durant el curs. Perquè han apostat per un relleu a la banqueta?

J.D.: D’entrada hem de donar les gràcies a l’Andreu per aquestes dues temporades i mitja perquè sempre ho ha donat tot per l’equip i el club. Amb les condicions que ha tingut l’equip, mantenir la categoria sense haver de jugar el playoff de descens és un acte de màgia. Ha fet una grandíssima feina i se’l trobarà a faltar. Però l’Andreu era conscient que el seu cicle havia acabat i que el vestidor necessitava un relleu per al curs vinent.

“Amb les condicions que ha tingut l’equip, mantenir el sènior femení A a Segona evitant jugar el playoff de descens és un acte de màgia per part de l’Andreu. Tot i això, ell era conscient que el seu cicle a la banqueta havia acabat”

_ A l’equip li ha faltat estabilitat. L’arribada de Carlos Iglesias què pot aportar, en aquest sentit? 

J.D.: Des del primer dia que va arribar, el Carlos ha transmès molta il·lusió a les jugadores. Volem tornar a Primera Catalana el més aviat possible tocant de peus a terra. La plantilla es reforçarà amb aquesta intenció i estem segurs que aquest any es gaudirà moltíssim amb el femení. Al costat del Xiki Almendro, que segueix un any més, els desitgem tota la sort del món.

_ El sènior femení B ha fet una temporada bona pel que fa a resultats. Comptar amb jugadores tan joves, fins i tot, d’edat cadet, què ha suposat per l’equip d’Oriol Franch?

J.D.: La temporada ha estat boníssima amb un gran treball en la lliga regular tot i el desgast que ha suposat nodrir contínuament el sènior femení A. L’equip ha actuat més que mai de filial i ha estat part de l’èxit de la permanència del primer equip. La complicitat que hi ha hagut entre els dos equips ha estat determinant per aconseguir-ho.

_ De mica en mica es comencen a omplir els buits de categories que hi havia quan es va fundar l’NB Olesa, ara fa 5 anys. Creus que s’està trobant la continuïtat desitjada?

J.D.: Tenim una bona cantera de jugadors que va escalant poc a poc. Hi ha diverses categories doblades amb dos equips -vermell i negre-. Seguim aspirant a trobar la continuïtat d’equips d’ESBOL a sènior en l’àrea femenina. La temporada vinent ens faltarà, encara, un equip femení en categoria júnior tot i els esforços de l’àrea esportiva per recuperar a jugadores que van marxar en el seu dia. Les futures generacions ens garanteixen l’objectiu a curt termini.

“És una llàstima no poder seguir comptant amb l’Eulàlia Vila i el Gerard Franch com a coordinadors. Estem infinitament agraïts per la professionalitat i el rigor que han demostrat en les seves tasques”

_ En categoria mini, el femení vermell va ascendir dues categories -de C a B1- a partir de l’aturada per Nadal. És aquest un exemple de l’ambició que s’està impregnant a la base olesana?

J.D.: Som un club formador i els entrenadors tenen molt clara aquesta filosofía del club. El mini femení vermell és l’exemple del treball diari juntament amb els equips formatius i la bona planificació prèvia de coordinadors i entrenadors. Al cap i a la fi tothom hi surt guanyant, des de les jugadores fins als pares i mares.

_ La temporada acaba amb el comiat de dos coordinadors: Eulàlia Vila i Gerard Franch. Dues persones de pes que han deixat pas a una nova saba més jove.

J.D.: És una llàstima no seguir comptant amb ells. L’NBO està infinitament agraït per la professionalitat i rigor en les seves tasques. Aquests anys hem construït junts l’àrea esportiva de l’entitat i tots dos són part del nostre club. El tarannà i el coneixement del bàsquet han facilitat moltíssim la tasca dels entrenadors. Tot i això, l’Eulàlia continuarà vinculada un any més des de la banqueta d’un equip de formació femení.

_ Al marge del bàsquet i dels resultats, l’NB Olesa treballa i molt l’aspecte social. L’essència també passa per aquí?

J.D.: Ha estat una temporada d’aprenentatge amb dues noves peces al capdavant de l’àrea social: l’Oriol Franch i el Sergi Andreu que han rellevat la Raquel Llobera. S’hi han implicat intensament i tot i que encara no hem fet la reunió per valorar el curs, estic convençut que la família del bàsquet a Olesa ha gaudit de cada festa que hem celebrat enguany. Segur que tan l’Oriol com el Sergi ja pensen en les activitats pel curs vinent.

_ Som a les portes de l’estiu i la temporada acabarà amb el tradicional Campus. Està tenint grapa entre els més joves?

J.D.: Cada any hi participen més d’una setentena de nens i nenes que gaudeixen d’un seguit activitats molt diverses en una etapa molt distesa com són les vacances. Mantenim les activitats que més èxit tenen entre els participants i n’hi haurà de noves. Que els monitors del campus siguin els nostres entrendors fa que tothom s’ho passi molt millor.