El president del NB Olesa, Jordi Dalmases, als estudis d’Olesa Ràdio © NBO

Un cop finalitzada la competició oficial del Nou Bàsquet Olesa és hora de passar balanç del curs 2016-2017. El president Jordi Dalmases ha pentinat els darrers deu mesos de competició en una entrevista a Olesa Ràdio.

Dalmases ha explicat que “és difícil fer una valoració global de la temporada perquè cada individu i cada equip és molt particular però, en general, el curs ha estat molt satisfactori”. En la passada temporada, el NBO ha comptat amb 19 equips, més de 250 jugadors, a més de tècnics i coordinadors.

Amb aquesta és la quarta temporada arran de la creació del Nou Bàsquet Olesa. Ara bé, Dalmases deixa clar que “som els hereus del bàsquet olesà. El NBO és una entitat molt jove, però recollim el testimoni de 75 anys del Club Bàsquet Olesa i dels seus antecedents”.

Un ascens molt celebrat

Fa un any el NB Olesa va haver d’assumir el descens de Primera a Segona Catalana dels seus dos equips de referència: el sènior A masculí i femení. Un any després, el masculí ha superat amb escreix l’objectiu amb el retorn a Primera per la via ràpida mentre que el femení, també, assegurant la permanència.

“Veníem d’una temporada complexa i ens vam fixar com a objectiu la permanència. Vam incorporar un nou tècnic per al sènior masculí A, l’Àlex Avilés, i la gran segona volta que ha fet l’equip va donar-li l’oportunitat de jugar una eliminatòria d’ascens que va guanyar sent molt patida”, explica Dalmases. Els olesans, gràcies a un triple d’Albert Pasqual, van obtenir el bitllet a Primera Catalana a la pista de l’UB Sant Cugat B. “Jugar a Primera Catalana és un aparador molt més atractiu per a nosaltres”, admet el president.

La resta d’equips han superat el curs amb nota. Segons explica Dalmases “al Nou Bàsquet Olesa som un club formador de jugadors i entrenadors”. Des de fa unes setmanes, a mesura que s’apropava el final de la competició, els coordinadors de l’entitat planifiquen el curs: “ara és un temps de despatxos i estem planificant el proper curs amb la intenció d’incorporar algun equip més”.

Entre el 3×3 i el Campus d’estiu

Sense competició oficial, és temps de torneijos i campus. El proper 17 de juny, Olesa viurà una festa del bàsquet amb el torneig 3×3 en un escenari peculiar: la plaça de Catalunya. Dalmases considera que “el carrer és accessible a tothom i l’excusa per passar-ho bé és el bàsquet”.

Tenint en compte que l’activitat del NB Olesa se centra sempre al pavelló, fer-ho en un espai com la plaça de Catalunya fa que “guanyem visibilitat i, sobretot, retornem allò que ens dona Olesa”. El president del club olesà ha volgut agrair, també, la col·laboració d’una vintena de comerços del poble per dur a terme aquesta activitat.

Amb l’estiu a tocar, un dels atractius durant el mes de juliol a Olesa serà el campus que promou el NBO. Dalmases deixa clar que “és un campus obert a tothom, no només als nostres jugadors, i més lúdic que no pas el de Setmana Santa, més específic per al bàsquet”. Seran dies de tirar a cistella, però també de gaudir de les instal·lacions del Club Tennis Olesa amb la pràctica d’altres esports com el tennis, el pàdel o la piscina.

Aquells que vulguin inscriure’s en el torneig 3×3 de bàsquet i al Campus d’estiu tenen la informació més detallada al web nbolesa.cat.