Sessió d’aprenentatge

L’entrenador olesà durant el clínic al Pavelló de bàsquet © NB Olesa

L’entrenador Jordi Martí ha ofert, aquesta tarda, un clínic adreçat als tècnics del Nou Bàsquet Olesa a les instal·lacions del nostre pavelló. La sessió es va desenvolupar en una part teòrica i una part pràctica, que es va fer en la mateixa pista. És una de les activitats complementàries que porta a terme el club en la formació dels entrenadors.

Martí, qui actualment dirigeix el primer equip del CB Igualada (Lliga EBA), ha explicat, entre d’altres,  de “l’efectivitat i l’eficiència” dels entrenaments. “En la tècnica individual cal defugir de l’estàndard, evitar que tots els jugadors facin gestos tècnics tècnics de la mateixa manera. Si ho fan diferent, però és eficaç i eficient, no s’ha de modificar, en excés, la manera com ho facin”, ha apuntat Martí. Un dels aspectes que ha incidit és en la preparació física dels jugadors. “És molt important el coneixement i el domini del propi cos en equips d’escoles de bàsquet. És vital afegir-ho en els entrenaments d’aquests equips”.

Entre altres aspectes del joc, l’entrenador olesà ha destacat les situacions ofensives que considera que “estan a l’alça en els equips de base i que cal treballar: per una banda, saber generar-se un tir des del bot, i de l’altra, ser capaç de jugar situacions de rebre la pilota em moviment”.

La regla VEC 

Durant la xerrada, Martí ha assenyalat la importància que té l’entrenador en els gestos tècnics dirigits als entrenadors a través de la regla VEC (veure, executar i competir). Segons el tècnic olesà “els jugadors han de saber com es fa el gest (veure); posar en situacions als jugadors que els obliguin a pensar (executar) i amb exercicis on hi aparegui la presa de decisions i els handicaps (competir”.

Per últim, Martí ha destacat el tir com “l’acció de tècnica individual més important” i ha repassat la resta d’accions tècniques. En la segona part de la sessió, a peu de pista, el tècnic olesà va repassar alguns conceptes aplicats in situ al Pavelló de bàsquet d’Olesa.