Els olesans es mostren convençuts de guanyar diumenge i segellar la salvació a Primera Catalana © NBO

Quan Josep Maria Orrit va acceptar el càrrec d’entrenador del sènior masculí A de l’NB Olesa, la situació de l’equip no convidava a l’optimisme. La reacció final en la fase regular va permetre els olesans esquivar el descens directe a Segona Catalana. La recompensa ha estat jugar el playoff de permanència. La cirereta, però, és la salvació. I pot arribar aquest diumenge 10 de juny (19 hores) a Santa Eugènia de Berga. Després de dos partits, la sèrie està igualada. Tot es decidirà a un sol partit.

“L’equip que sàpiga combatre la pressió s’endurà l’eliminatòria”, assegura Orrit. L’NB Olesa va cedir el primer punt de la sèrie a Santa Eugènia de Berga i la van igualar, diumenge passat, en una gran reacció tot i la pressió de caure eliminats. “Som conscients que les condicions de la seva pista no ens afavoreixen i els petits detalls poden acabar de decidir la sèrie. Si assegurem el rebot i posem el cap fred en atac, hi tenim molt a guanyar”. Després de dos partits, Orrit destaca el poder defensiu del partit a Olesa on els osonencs només van anotar 63 punts. En aquest sentit, de cara al tercer i definitiu partit el tècnic de l’NBO admet que “serà més equilibrat que mai i amb un marcador baix. No hi ha lloc per a les sorpreses. En dos partits ens coneixem prou bé”.

La victòria a Olesa ha omplert de moral el vestidor de l’NBO. Durant la setmana, els jugadors han entrenat conscients que diumenge hauran d’oferir la seva millor versió. “M’agrada l’actitud dels meus jugadors, la implicació que estan tenint en els entrenaments tot i que la temporada està sent molt dura. A més de guanyar, la recompensa és veure’ls disfrutar com ho fan a la pista”. A Santa Eugènia de Berga, l’NB Olesa vol certificar la salvació. Tenint en compte les circumstàncies del curs, la permanència podria més festejada, gairebé, que l’ascens a Primera Catalana, de fa un any.