Els jugadors van escenificar en un ‘5’ les temporades de l’NB Olesa © Pere Grimau

“El NB Olesa va més enllà d’un club de bàsquet. No ens conformem en ser només un referent dins les pistes de joc, el nostre propòsit és formar persones amb uns valors i potenciar el nivell humà de tots els qui formem l’entitat”, així s’expressa el president del club, Jordi Dalmases, i que marca l’essència del NB Olesa com a tret distintiu des de la seva fundació, fa quatre anys.

Un dels àmbits que treballa més la junta directiva és l’àrea social. Durant tota la temporada, el NB Olesa té un seguit d’activitats ja consolidades: des de la presentació dels equips, el Memorial Joana Grau, els clínics formatius, les festes tradicionals (castanyada, Nadal o Carnestoltes…), els campus  de Setmana Santa i d’Estiu, etcètera, són, ara mateix, activitats molt arrelades a l’entitat. L’actual secretària del club, Raquel Llobera, va liderar l’àrea social en el primer mandat que va exhaurir-se la primavera passada.

Dalmases explica que “recollint el millor de l’herència del desaparegut CB Olesa, vam mantenir les activitats que tenien més tirada, però se’n van crear de noves, com el Memorial Joana Grau, ara mateix l’acte més emblemàtic i més emotiu i que dóna el tret de sortida de la temporada”. L’entitat ha refermat, durant la seva curta etapa, també, els lligams amb el poble. El 2013, la primera presentació dels equips es va fer en l’espai més emblemàtic d’Olesa: el teatre de La Passió. “Tenim molt clar d’on venim i d’on som i la nostra implicació amb el poble forma part del nostre ADN. El torneig 3×3, del curs passat, al mig de la Plaça de Catalunya d’Olesa va ser una novetat i un èxit, al mateix temps. Un club viu esportivament i social és un club amb futur”.

Relleu a l’àrea social

El nou mandat de la junta directiva del NB Olesa va iniciar-se a l’estiu amb cares noves al capdavant de l’àrea social. Així, Llobera ha deixat pas a Oriol Franch i Sergi Andreu com a nous coordinadors socials i responsables de l’àrea a l’entitat. “La prioritat és donar resposta a la necessitat de la família del bàsquet”, explica Dalmases. Aquesta resposta és a mans de Franch i Andreu que, reconeixen, “està sent un any d’aprenentatge perquè ara ho fem com a organitzadors… fins ara només hi havíem participat en accions socials com a jugadors i entrenadors”. ‘Busquem l’essència’ és l’eslògan per excel·lència del NB Olesa. Franch apunta que “la nostra tasca va més enllà de la competició: volem que els nostres jugadors gaudeixin del bàsquet entre ells, volem transmetre principis i valors i seguim compromesos amb el poble. Tot això és el que ens farà créixer amb una massa social cada cop més identificada amb els trets identitaris de l’entitat”.

El Memorial Joana Grau o a l’acte oficial de presentació dels equips d’aquesta temporada ja s’han vist alguns canvis en positiu. Andreu explica que “estem treballant de cara a realizar un torneig de pretemporada que englobi tot un cap de setmana, que marqui l’inici de temporada del NB Olesa”. A més, es vol refermar l’aposta per a les accions formatives adreçades a entrenadors i jugadors on subratllen la tasca dels coordinadors esportius que “ens fan la feina molt més fàcil i que, al cap i a la fi, ells són qui empenyen l’estructura esportiva”, apunta Andreu. Una de les novetats d’enguany és que l’àrea social ha posat en marxa un correu electrònic area.social@nbolesa.cat que preveu recollir totes les propostes sorgides des de la família del NB Olesa.