Una oportunitat guanyada a pols

Els olesans jugaran el playoff de permanència a Primera Catalana davant el Santa Eugènia de Berga © Cargol Comunicació

L’efecte Orrit podria acabar amb final feliç. El sènior masculí A iniciarà aquest diumenge (19h) a Santa Eugènia de Berga el darrer pas per mantenir-se una temporada més a Primera Catalana en el playoff de permanència. Una eliminatòria al millor de tres partits per intentar arrodonir un final de curs de mèrit. Fa un any, els olesans afrontaven el camí cap a Primera i, un any després, s’estan reivindicant per quedar-s’hi. La prioritat pels olesans és recuperar el màxim d’efectius per afrontar aquesta eliminatòria al millor nivell possible.

La reacció del sènior masculí A des de l’arribada del nou míster Josep Maria Orrit ha estat espectacular aconseguint gairebé les mateixes victòries -5- en només 10 jornades des que va estrenar-se a la banqueta que els triomfs -6- en la resta del campionat amb Àlex Avilés i Juan Carlos Suárez. El repte d’Orrit semblava gairebé impossible i el destí encaminava cap un descens consumat. Tres victòries en les últimes quatre jornades ha permès evitar el descens directe a Segona Catalana i només l’ensopegada davant el CB Roser B ha impedit als olesans disposar del factor pista a favor. “El vestidor arriba fort i crescut. L’equip ha reaccionat a temps i lliurar-nos del descens directe i afrontar aquest playoff és una oportunitat més per conservar la categoria”, explica Orrit.

El curs ha estat ple d’entrebancs, però la plantilla no vol llepar-se les ferides i només pensa en guanyar el primer assalt aquest diumenge per poder sentenciar a casa. L’entrenador reconeix que “el compromís dels jugadors és màxim, és un gran grup i així ho han demostrat en cada entrenament”. Del rival, el Santa Eugènia de Berga, Orrit apunta que “és molt bon equip, compensat i intens. La majoria d’ells juguen en categories inferiors i porten molts anys jugant plegats”. La seva pista és el seu fortí. “Han deixat escapar pocs partits i ha estat una sorpresa per tots que aquest equip estigui disputant les fases de permanència”, afegeix.

Optimisme moderat

Després de moltes jornades en l’abisme, l’NB Olesa té l’oportunitat de mantenir-se a Primera Catalana en una temporada farcida d’obstacles. Orrit creu que “la dinàmica de resultats ens ha fet creure en nosaltres. Cada jugador sap el seu rol, tothom se sent important dins la pista. Hem sabut trobar un bon equilibri que s’ha traduït en victòries”. A més dels jugadors, el tècnic afegeix que “sóc molt optimista. Veure gent tan implicada com l’Albert Barrachina o el Ferran Cunillé… et dóna un valor afegit a creure-hi! El cos tècnic hi posem les eines però són els jugadors qui ho acaben escenificant a la pista”, diu. Diumenge és el primer assalt. Orrit creu que serà una eliminatòria de “molts nervis” però creu que és “el moment de fer un pas endavant”. A Olesa ningú va tirar la tovallola quan el descens semblava un fet. Ara ningú vol desaprofitar la darrera oportunitat d’un vestidor que se l’ha guanyada a pols.