Les olesanes tornen després d’haver ajornat el darrer partit per manca de jugadores. Fotografia: Noelia Déniz

Després d’ajornar el darrer compromís de lliga per manca de jugadores, les de Carlos Iglesias (6-4) tenen el partit més complex del curs amb la visita del líder imbatut Viladecans BF (11-0). Les visitants, amb un equip format per quatre jugadores que juguen amb el primer equip a Copa Catalunya -Sonia Pascual és la més destacada-, estan liderant amb molta solvència la categoria. Iglesias recupera efectius però el principal obstacle serà la manca de ritme i intensitat reflectida en els entrenaments. Les olesanes volen plantar cara i intentar donar la sorpresa en un partit que té com a novetat l’horari: dissabte a les 18.00 hores.

Mentrestant, el sènior femení B  d’Oriol Franch i Joan Pascual (8-1), colíder amb el Pàlcam, juga el seu darrer partit a domicili de l’any 2018 en la visita un Bàsquet Pia Sabadell irregular (3-6) però amb l’avís que les tres victòries del curs les ha obtingut en la seva pista. El filial vallesà, amb un trident potent (Maria March, Marta González i Anna Prieto) compta amb una plantilla curta que reforça amb jugadores júniors. El triomf davant el CB SAPS va servir per oblidar l’única ensopegada del curs a la pista del Pàlcam. Les olesanes persegueixen un nou triomf que les permeti, com a mínim, tenir l’opció d’arribar a l’aturada de Nadal compartint el liderat.

Perseguint la quarta victòria seguida

El sènior masculí A de l’NB Olesa (6-3) vol encadenar, per primer cop aquesta temporada, quatre victòries seguides a la pista d’un BC Els Monjos (3-6) que sumen la pitjor ratxa del curs amb tres derrotes seguides. Els de l’Alt Penedès s’aferren a la seva pista on el rendiment s’accentua, prova d’això és la capacitat de tombar equips de la part alta capgirant marcadors adversos. En una lliga tan igualada, els de Josep M. Òrrit l’oportunitat de fer un nou salt en la classificació i situar-se en el grup privilegiat.

A l’adaptació a la nova categoria, els olesans se’ls afegeix una de les visites més costerudes del curs: Òdena, que a més és el segon classificat (6-2). El conjunt de Paco Cornejo i Nelson López (2-7) necessita retrobar-se a sí mateix per plantar cara un equip temible amb una línia exterior que en la darrera victòria va anotar 14 triples. La defensa de l’NB Olesa serà qui acabarà decidint el desenllaç final del duel.