L’excel·lència passa per Almeda

L’equip de Josep M. Òrrit persegueix la cinquena victòria consecutiva per tancar el 2018. Fotografia: Svetlana Akimova

Els de Josep M. Òrrit (7-3) busquen l’excel·lència a Cornellà davant un Basket Almeda (8-2) que s’ha mostrat intractable a la seva pista. Els olesans persegueixen la cinquena victòria consecutiva davant d’un dels equips que tenen més profunditat de banqueta de la categoria. David Checa i Albert Fontanals arrosseguen molèsties però estaran a disposición d’Òrrit. Guanyar a Almeda seria disfressar-se de Pare Noël de forma anticipada i acomiadar l’any presentant candidatura per competir entre els millors de Primera Catalana.

Oportunitat única per trencar la dinàmica negativa a la pista del cuer, el CB Corbera (0-9). El conjunt de Paco Cornejo i Nelson López (2-8) persegueix una victòria balsàmica en el darrer partit abans de l’aturada de Nadal. Els olesans, que encadenen 7 derrotes consecutives, necessiten trobar la millor versió a la pista per recuperar l’alè en la nova categoria. Ara bé, els olesans arriben amb moltes baixes: Carles Ràfegas, Pol Lloveras i Sito Barranco per lesió i de Gerard Carrera per motius personals.

El femení A, a contracorrent per les baixes

Les de Carlos Iglesias (6-5) tanquen el 2018 rebent un CB Sant Just (6-5) que presenta el mateix balanç en la classificació. L’acumulació d’absències per lesió està passat factura a les olesanes que en les darreres jornades han perdut la consistència del primer tram del curs. A les baixes conegudes d’Anna Carla Martínez, Laia, Raquel i Marta Aldomà s’hi afegeix Maria Moya, per una ruptura nasal. Iglesias haurà de tirar del sènior femení B per completar la convocatòria, que hauran jugat abans el seu partit.

D’altra banda, l’equip d’Oriol Franch i Joan Pascual (8-2) defensarà el liderat a casa davant el Bàsquet Pia Igualada (5-5). Les olesanes, que venen de caure a la pista del Pia Sabadell en la darrera jornada, s’aferren al factor Olesa on a casa s’han mostrat infranquejables durant tot el curs. Per mantenir-se en l’excel·lència caldrà recuperar la versió més eficaç a la pista.