La festa de l’ESBOL

Els equips de l’ESBOL prendran protagonisme aquest cap de setmana © Pere Grimau

Després de dies d’entrenaments, arriba l’hora de l’ESBOL. Els més petits del NBO s’estrenaran, aquest dissabte, en la primera Trobada d’Escoles que tindrà lloc al Pavelló de bàsquet d’Olesa. A més dels dos equips de l’ESBOL hi jugaran el CB Montpedrós (Santa Coloma de Cervelló) i l’AEE Manyanet (Molins de Rei).

La jornada començarà a les 9.30 hores amb la disputa dels partits entre els tres clubs participants. Per part del NBO hi jugaran els dos equips de l’ESBOL dirigits per Olga Calabuig i Joan Gotsens.

El coordinador dels equips d’ESBOL del NB Olesa, Paco Cornejo explica que “en aquestes trobades es juguen partits sense marcador i en un format consensuat per als clubs participants. Tot va encaminat en la introducció dels més petits en el món del bàsquet”.

Concurs de tir i d’habilitats

Un dels moments més esperats de la trobada seran el concurs de tir i d’habilitats en què els més petits posaran sobre la pista allò que han après i perfeccionat durant els dies d’entrenament del curs. Aquesta doble competició es disputarà a partir de les 10.30 hores.

Joan Gotsens, un dels entrenadors de l’ESBOL del NB Olesa, assegura que “des de principi de curs, els més petits tenen el primer contacte amb la pilota. Bàsicament, l’objectiu és el control del bot i aprendre a no caminar amb la pilota amb les mans, a no fer passes i a jugar en equip. Tots els jugadors estan esperant amb molta il·lusió aquesta primera trobada a Olesa”.

El concurs de tirs i d’habilitats seran tres rondes amb quatre participants per equip on hauran d’anotar el màxim de cistelles possibles des de tres posicions diferents de la pista. La primera Trobada d’Escoles finalitzarà amb un darrer partit que enfrontarà els dos equips del NBO i el CB Montpedrós amb el Manyanet Molins de Rei.

Tres cites més

En aquest curs es faran tres trobades escolars més amb la participació dels equips de l’ESBOL del NB Olesa. El proper 25 de març es disputarà a Molins de Rei i el 29 d’abril repetirà Olesa. La trobada final es farà el 20 de maig en un escenari encara per decidir.