Els olesans juguen l’anada a casa, dissabte, i la tornada, diumenge a Sant Cugat © Svetlana Akimova

La Unió Esportiva Sant Cugat B serà el rival del sènior A del NB Olesa en la fase d’ascens a Primera Catalana que es jugarà aquest cap de setmana. L’equip d’Àlex Avilés, tercer classificat del grup 1 de Segona Catalana, s’enfrontarà al conjunt santcugatenc, tercer classificat del grup 2. El vencedor d’aquesta eliminatòria -en què s’acumularan els punts- ascendirà a Primera Catalana.

L’UESC B, dirigit per Abraham Valero, ha tancat la fase regular amb 21 victòries i nou derrotes, empatat amb el Barberà B però en la tercera posició. L’anada es disputarà aquest dissabte, 20 de maig, al Pavelló d’Olesa (20.30 hores). La tornada, l’endemà diumenge, a Sant Cugat del Vallès (19 hores).

Al final de la primera volta, el Nou Bàsquet Olesa era setè a quatre partits del tercer, el CB IPSI B. Des de llavors, el conjunt dirigit per Àlex Avilés ha completat una gran segona volta que l’ha catapultat fins aquesta tercera posició. Ara, la lluita serà per saber quin dels dos equips arriba a la sèrie per ser el millor tercer de tota la Segona Catalana.

Els vuit conjunts que ocupen les primeres i segones places dels quatre grups són ja equips de Primera Catalana, i un cop acaba la competició cal veure quines places queden vacants, posicions que ocuparien, segons l’ordre de classificació final, els tercers classificats. Els dos millors tercers ascendiran. Per tant, si el NB Olesa supera aquest primer tràmit serà conjunt de Primera.