El líder visitarà Olesa

Els olesans volen canviar d’inèrcia després de tres derrotes seguides © Svetlana Akimova

El primer partit de l’any 2017 al Pavelló de bàsquet d’Olesa serà la visita del líder de Segona Catalana, l’IPSI B, aquest diumenge (18.00 hores). El conjunt que entrena Àlex Avilés vol passar pàgina d’un desembre nefast en què va encaixar tres derrotes seguides per arribar a Nadal amb incertesa.

“Aquesta aturada ha suposat una bona pausa per al vestidor en tots els sentits. Arribem amb sensacions positives tot i sabent que ens enfrontem amb el rival més difícil”, reconeix Avilés. Durant l’aturada, l’equip ha treballat amb fermesa conscient que ha de corregir els errors comesos en els darrers enfrontaments. El tècnic valora que “no ha una tensió negativa tot i els últims resultats”.

Avilés diu que “arribem amb sensacions positives tot i sabent que ens enfrontem amb el rival més difícil”

El primer equip masculí del NB Olesa acumulen un balanç de 7 victòries i 6 derrotes en 13 jornades de lliga que l’han situat en setena posició. L’entrenador reconeix que “ara mateix hem de deixar de mirar la classificació, corregir els errors i centrar-nos en la millora del nostre joc”.

El pavelló de bàsquet d’Olesa continua sent el millor aliat del NBO: 4 victòries en 6 partits. Un balanç que serveix per esperonar la plantilla de cara al duel davant l’IPSI B. Això sí, els olesans han perdut dos dels tres partits que han jugat a casa davant el Centre Catòlic L’Hospitalet (59-67) i el CB Navàs B (56-62).

La plantilla es va greixant

A dues jornades per acabar la primera volta, el NBO continua adaptant-se en la nova categoria després del descens, el curs passat, de Primera. “No hi ha cap objectiu fixat des de principi de temporada. És un curs que requereix adaptació perquè és una categoria nova, un entrenador nou i la renovació de bona part de la plantilla”.

El bon inici de curs dels olesans va generar molt optimisme. Una sola derrota en cinc jornades va ser un gran impuls per la nova etapa d’Avilés a la banqueta. “Els resultats van ser més fruit d’accions individuals que no pas del joc col·lectiu de l’equip. Penso que ara som on ens mereixem pel joc que estem fent”. Tot i la irregularitat en el darrer tram de la primera volta, Avilés destaca que “aquesta situació no ens genera por, però sí que ens fa estar en una situació d’alerta. No és una amenaça sinó un repte i l’hem d’aprofitar”.

L’IPSI B ha guanyat 5 dels 6 partits a domicili i només ha encaixat dues derrotes en 13 jornades del campionat

Un líder inesperat

L’IPSI B és l’actual líder de Segona Catalana després de la victòria davant el fins ara líder, el Roser B (60-54) en l’última jornada de 2016. L’equip de Barcelona es mostra infranquejable lluny de la seva pista on ha guanyat 5 dels 6 partits que ha disputat. Acumula quatre victòries consecutives i l’única ensopegada va ser a la pista dels Lluïsos de Gràcia B (56-53).

El tècnic del NB Olesa, Álex Avilés reconeix que “és una de les revelacions de la temporada i no entrava en les travesses de ningú. És un equip molt intens, molt ben treballat i que ens exigirà moltíssim”. En tot el curs, els barcelonins només han perdut dos partits, l’últim fa tres jornades a casa davant La Salle Bonanova (64-67).

El vestidor del NB Olesa fa una crida als aficionats perquè diumenge donin suport a l’equip en un partit de màxima exigència.