Caminant cap a l’excel·lència

Els olesans persegueixen una nova victòria que els mantingui, com a mínim, en la tercera plaça. Fotografia: Enric Albarracín

L’equip de Ferran Cunillé i Albert Barrachina (13-6) somia en sumar la setena victòria seguida des de l’arribada del nou tàndem a la banqueta i mantenir-se en la tercera plaça en solitari. La pista d’un dels clàssics de la categoria -el Centre Catòlic L’Hospitalet (11-8)- és una prova de foc per comprovar si els olesans estan disposats a plantar cara pel liderat, ara que són a una sola victòria del primer lloc. En un horari poc habitual, l’NB Olesa haurà d’extremar les precaucions davant un rival que es troba a una victòria d’allunyar-se del grup de la part baixa de la taula. En l’únic precedent aquesta temporada, l’NB Olesa va vèncer els riberencs en la primera volta (68-58).

Mentrestant, el sènior masculí B, de Víctor Belenguer i Gerard Safont (5-14), té un dels partits més complicats de la temporada davant un equip que no juga la seva lliga. Els olesans visiten la pista del líder, el CB Solsona (18-1) qui té els millors números de la categoria: líder, millor segon atac i millor defensa. Els olesans, necessitats de sumar una victòria que els acosti a la permanència, buscaran la sorpresa.

Els femenins, a mantenir-se en la zona de privilegi

Després de la derrota a la pista del segon classificat, el CB Cubelles, el sènior femení A, de Carlos Iglesias (13-8), rep una dels equips de la part baixa de la classificació, el Bàsquet Vilatorrada (4-18). En plena lluita per enfortir-se en els llocs de privilegii de la classificació, les olesanes no es refien d’un equip que està lluitant per no descendir a Tercera i que té un joc amb una zona molt tancada i de ritme baix. La lectura positiva de l’ensopegada a Cubelles va ser l’actitud que va mostrar l’NB Olesa en la segona part que ha de servir d’exemple fins a final de temporada. Una nova victòria serviria per reivindicar-se.

D’altra banda, el sènior femení A s’ha situat en la tercera plaça després de quatre victòries seguides Amb l’única absència de Rebeca Morell, les olesanes reben diumenge un incòmode CB Matadepera (5-14) tot i la seva posició baixa a la taula. Les vallesanes poden plantar cara en qualsevol moment i l’equip d’Oriol Franch i Joan Pascual (15-4)  no pot concedir cap regal si vol arribar al tram decisiu del campionat amb totes les opcions possibles de fer-se fort en la zona alta. Les de Franch i Pascual tenen un factor a favor: 6 dels 9 últims partits de lliga es jugaran a Olesa.