Avilés: “Veig el got mig ple”

Àlex Avilés, tècnic del sènior masculí A, passa balanç del curs © Svetlana Akimova

El camí del sènior masculí A del NB Olesa a Primera Catalana està sent més costerut del que seria desitjable. Després de 12 jornades -tot i que l’NBO té un partit menys-, els olesans tenen un balanç negatiu (4-7) i formen part d’un grup de fins a 7 equips que tenen les mateixes derrotes: 7. En un marge de 8 equips els separen només dues victòries. Ara mateix, els olesans són en plaça de promoció de descens a Segona Catalana. L’acumulació de lesionats i l’encaix dels jugadors estan pesant com una llosa perquè la dinàmica olesana prengui un altre recorregut després de l’aturada nadalenca.

El tècnic del sènior masculí A del NB Olesa, Àlex Avilés, explica que “volem posar fre a aquesta dinàmica, però veient com d’igualada és aquesta categoria, tenim dues opcions: veure el got mig ple o mig buit i, jo, el veig mig ple”. Els olesans han perdut fins a quatre partits per diferències mínimes i això fa que, segons Avilés, “no estiguem tan lluny de l’objectiu que és la permanència”. De la igualtat a la classificació, el tècnic creu que “no hi ha cap equip invicte, tots els equips tenen bons jugadors i amb moltes possibilitats de competir”.

Punts forts i febles, detectats

A l’hora de filar més prim, Avilés apunta que “tenim detectats els punts forts i febles de l’equip. I ara hem de posar-hi fil a l’agulla”. Un dels grans hàndicaps que té l’equip en l’estrena de la nova categoria és que “ens està costant molt tancar els partits. No podem badar perquè de seguida som molt castigats amb grans parcials. I aquest bagatge negatiu està pesant molt a l’equip. Ens costa tant ser contudents quan anem amb el marcador a favor com quan anem a contracorrent. I a Primera Catalana, les errades es penalitzen molt més”, admet.

La plantilla olesana, molt renovada després de l’ascens a Primera, compta amb 5 jugadors nous. Avilés considera que “l’adaptació dels nous fitxatges i la integració dins el vestidor ha estat molt bona tenint en compte que costa ben poc perquè és un vestidor molt sa”. Pel que fa al joc, el tècnic fa autocrítica: “a la pista, l’encaix de les peces està costant molt més i aquesta és feina meva. Trobar un estil de joc més definit amb els jugadors que tenim. Ens falta un pèl d’espurna i comunicació en el nostre joc. Això fa que a aquestes alçades encara tenim feina fer en la construcció de l’equip”, reconeix. Un dels factors que més tranquil·litza el cos tècnic és que “l’esperit de treball de la plantilla està sent molt bona i això ens fa ser optimistes. Vull pensar que el pitjor, està a punt de passar…”, confessa Avilés.

Les lesions no són excusa

Les absències per lesió s’han convertit en un dels maldecaps més gran del cos tècnic del primer equip aquest curs. Des de l’inici de la competició a Primera Catalana, Avilés no ha pogut comptar amb tota la plantilla. És més, “no hem pogut entrenar amb tots els jugadors disponibles de l’equip”, apunta. En aquest sentit, però, el tècnic confessa que “no vull que soni a excusa perquè forma part del joc, però les lesions ens està castigant moltíssim”. Com a contrapartida, Avilés ha comptat amb l’aportació dels jugadors del sènior masculí B. Tres jugadors -Roger Almasqué, Joan Morell i Gerard Carrera- tenen dinàmica amb el sènior masculí A i, fins a dos jugadors més -Nil Serván i Eudald Safont- hi han format part durant la temporada. “Gràcies al bon nivell de jugadors del B ens ha permès que el nivell en els entrenaments no s’hagi vist afectat, i això és d’agrair”, apunta.

Sense temps i marge d’error, els olesans s’aferren a repetir la mateixa segona volta que el curs passat. “Haurem de fer una segona volta molt bona per no haver de patir, perquè psicològicament té un desgast molt gran”, avisa el tècnic. Aquest diumenge (18.00 hores) disputen l’últim partit de 2017 a casa davant el CB Prat B. Avilés creu que “hem de fer el possible per no encaixar una vuitena derrota que ens situaria més avall en la classificació”. Una victòria faria somriure els olesans abans de Nadal i reforçar la confiança de cara a la tornada de l’aturada després de Reis.