Els olesanes reben el penúltim classificat, l’AB El Vendrell, a Olesa en ple Carnestoltes. Fotografia: Svetlana Akimova

El primer mes de la dupla Ferran Cunillé-Albert Barrachina ha estat immaculat: 4 de 4 i la tercera plaça al sac. Els olesans posaran a prova la seva fiabilitat a la pista del penúltim classificat aquest diumenge 3 de març (18.15 hores). L’AB El Vendrell és el segon equip que més punts encaixa i va guanyar fa dues setmanes contra el CB Valls després de no fer-ho des de mitjans del passat mes de novembre, vuit jornades seguides. Els olesans s’han acostumat a patir per guanyar, però els quatre triomfs que han encadenat, dos a casa i dos a domicili, els permeten somiar amb els llocs d’ascens. Els de Cunillé i Barrachina s’han fet forts a base d’un alt ritme de joc i bona entesa en defensa i volen aplicar aquest guió també al Vendrell.

Relleu a la banqueta del sènior masculí B

Aquest setmana s’ha fet el relleu a la banqueta olesana després de la renúncia de Paco Cornejo i Nelson López a seguir al capdavant del filial olesà. El seu lloc l’ocuparà el tàndem format per l’igualadí Víctor Belenguer i l’olesà Gerard Safont, que debutaran el proper 10 de març. L’NB Olesa jugarà una nova final a la pista del CE Gelida, aquest dissabte 2 (17.45 hores). De forma excepcional, l’NB Olesa el dirigiran Xiki Almendro i Nelson López.

Mentrestant, el sènior femení A reben aquest diumenge (18.00 hores), el Bàsquet Llor. Cinc triomfs separen l’equip de Carlos Iglesias de les de Sant Boi de Llobregat. Després del triomf a Gavà, les olesanes han pogut refermar la quarta plaça, i tot i que empatades a 12-7 amb el CB Prat, compten amb opcions de ficar el cap al podi de la taula. Per acostar-se a la primera plaça, a un triomf de distància, hauran d’aturar un Bàsquet Llor que combina la veterania amb un ritme baix en el seu bàsquet. L’equip de Sant Boi arriba en un moment dolç, amb tres victòries en les últimes quatre jornades. Amb set triomfs, lluita per ser un dels conjunts que dormi a les places tranquil·les de la taula. Les olesanes, que comtpen amb les baixes d’Andrea González i Raquel Checa, buscaran donar una intensitat alta des de l’inici per mantenir la quarta plaça, com a mínim, a ratlla.

Després de dues victòries seguides, el sènior femení B ha escalat fins la quarta plaça. Les olesanes reben aquest diumenge (19.30 hores) un ASME necessitat de triomfs per sortir dels llocs de perill. Les barcelonines no han donat la seva milor versió a casa el darrer mes, amb una derrota i un triomf per només un punt. En canvi, com a visitants, van guanyar a la pista del Bellsport i segueixen tenint opcions de seguir mirant amunt. Les d’Oriol Franch i Joan Pascual, que no podran comptar ni amb Clara Gómez, Andrea González ni Rebeca Morell, hauran de tenir molta cura de la capacitat competitiva de les de la ciutat comtal. Per entregar el partit, l’ASME ha exigit el millor dels equips que manen a la taula, una circumstància que les olesanes hauran de valorar. A l’anada, el triomf per prop de 20 punts avala l’equip de Franch i Pascual, que ara mateix és quart, a només un triomf de la segona plaça, compartida pel Pàlcam i Les Corts UBAE.