El jove olesà combina les seves dues passions: el bàsquet i la pesca  © Arxiu particular | Cargol Comunicació

Antoni Jiménez (Olesa de Montserrat, 2001) combina diferents disciplines esportives. És jugador de bàsquet de l’equip júnior masculí de l’NB Olesa i, alhora, una promesa de la Societat Unió Pesca Esportiva (SUPE) d’Olesa. El proper 16 de setembre participarà, per sisè any consecutiu, en el Campionat d’Espanya de pesca d’aigua dolça que tindrà lloc a Ciudad Real. L’olesà intentarà apropar-se al podi després d’obtenir la desena posició, l’any passat, en la categoria sub20 i en la modalitat de pesca i casting. També és membre de la selecció catalana de pesca.

A l’embassament del Vicario (Ciudad Real) hi participaran prop d’un centenar de pescaires d’arreu de l’estat espanyol. Jiménez hi anirà acompanyat d’Óscar Batallé, integrant de la SUPE. El campionat, que es dividirà en tres mànigues de tres hores cadascuna, serà classificatori pels propers campionats mundials. L’olesà explica que “hi ha els millors d’Espanya i l’objectiu és superar els registres de l’any passat. En cada competició he anat a més, he seguit creixent i mai se sap… Potser aquest cop hi ha podi”.

Atret per la passió del seu avi

“Als quatre anys, el meu avi Pablo em va apropar fins a l’areny del molí a pescar. Des del primer moment m’hi vaig aficionar i fins ara que continuo amb aquesta passió”, recorda Jiménez. Durant l’època estiuenca, el jove olesà s’apropa fins al riu que transcórre per Olesa entre dues i tres vegades durant la setmana. “La pesca no només és anar al riu i tirar la canya… Hi ha moltes hores de preparació a casa que també compten”. Un cop s’acaba el bon temps, Jiménez es posa les bambes per jugar a l’NB Olesa. “M’agraden el bàsquet i la pesca per igual, cap de les dues està per davant de l’altra. La pesca és la temporada d’estiu i el bàsquet, la resta de l’any”, admet.

Antoni Jiménez va finalitzar els estudis de grau mitjà d’Esports al Centre d’Alt Rendiment (CAR) Sant Cugat. Aquest proper curs seguirà amb l’estudi de l’esport. “Vull fer INEFC, voldria dedicar-me professionalment com a entrenador personal o professor d’educació física”, apunta el jove. Aquests dies són d’una activitat molt intensa entre la pesca i el bàsquet. Aquest proper dilluns viatjarà fins a Ciudad Real per començar a entrenar tota la setmana abans de la cita de diumenge 16 en l’intent de pujar al podi per primera vegada. De tornada a Olesa tindrà temps de preparar el debut del seu equip a Interterritorial a la pista del FC Martinenc, el 22 de setembre.