Gotsens, Cornejo, Cerezuela i Cunillé, nous coordinadors esportius pel curs 2018-2019 © Pere Grimau

L’NB Olesa ha fet un pas endavant de cara a la temporada 2018-2019 amb la renovació de l’organigrama i ha presentat les cares noves en la coordinació esportiva després de les renúncies de Gerard Franch i Eulàlia Vila a seguir actius el curs vinent. El president de l’NB Olesa, Jordi Dalmases, diu que “agraïm la il·lusió i dedicació del Gerard i l’Eulàlia en aquests anys de gran compromís al club”. La junta directiva de l’entitat ha anunciat les noves incorporacions per reforçar el projecte esportiu de cara als propers anys.

Paco Cornejo per Gerard Franch
En la coordinació d’equips masculins i femenins de l’NB Olesa, Paco Cornejo substitueix Gerard Franch, qui ha estat ocupant aquest càrrec les dues darreres temporades. Franch explica que “estic molt agraït amb els entrenadors i entrenadores que han fet més fàcil la meva feina i agradable en el dia a dia. En Paco és una persona amb moltíssima experiència en el món del bàsquet i un home de club. En el nou càrrec penso que aportarà la seva experiència, més rigor i molta il·lusió”. En aquest sentit, Paco Cornejo explica que “és un repte important i il·lusionant d’ajudar a créixer una mica més el bàsquet a Olesa. Des del primer dia que vaig arribar a l’NBO m’he sentit molt a gust i molt còmode al club. Vull agrar la confiança que m’ha donat la junta directiva”.

Cèlia Cerezuela relleva Eulàlia Vila
Cèlia Cerezuela, que aquesta temporada és entrenadora del mini femení vermell i segona entrenadora del cadet femení, serà la nova coordinadora dels equips de formació femení de formació substituint a Eulàlia Vila. Un relleu que posa punt i final a 5 anys d’una persona que ja està considerada com una institució del bàsquet d’Olesa. En el seu comiat, Vila recorda que “quan va néixer l’NB Olesa tenia clar que havia de mullar-m’hi perquè és el meu poble, és el meu club i és el bàsquet que sempre he estimat. M’hi vaig posar amb cor i ànima i ho he fet durant aquests anys. Hi ha hagut entrebancs però ens n’hem sortit prou bé, hem vist com hi ha bones generacions de jugadors i jugadores fets a Olesa. Hem fet molt bona feina però en queda molta per fer”. L’olesana admet, però, que “deixo la coordinació però sempre faré el que calgui per a l’NB Olesa”.

Cèlia Cerezuela agafa el relleu de Vila. “Ara mateix cal donar suport a persones que tinguin més ganes i il·lusió per donar continuïtat al projecte esportiu. La Cèlia és una persona que coneix el bàsquet, que l’apassiona, és respectada i estimada a l’NB Olesa i està preparada pel aquest repte. Jo, mentrestant, necessito reciclar-me i buscar idees noves per no tenir la sensació de quedar-me estancada”. En aquest sentit, Cerezuela  reconeix que “el càrrec de coordinadora suposa un repte molt gran per mi. En primer lloc perquè és una experiència i una responsabilitat nova, que mai he tingut ni he pogut tastar. En segon lloc, perquè se que no és una feina fàcil ni una tasca que tingui uns horaris definits, és a dir, se que estaré les 24 hores connectada a l’NB Olesa”. La jove de Martorell ha tingut paraules d’agraïment: “estic molt il·lusionada i feliç perquè el club hagi apostat per mi, i especialmente a l’Eulàlia, qui ha confiat en mi per poder tirar endavant i seguir creixent. Fins ara, he descobert el bàsquet com a jugadora i entrenadora i tindré una nova perspectiva com a coordinadora”.

Joan Gotsens, coordinador de l’Esbol
Un altre nom del bàsquet a Olesa que fa un pas endavant és Joan Gotsens. Després d’entrenar dos equips el curs 2017-2018 -mini masculí vermell i cadet masculí B-, Gotsens agafa el càrrec de coordinador de l’Esbol substituint Paco Cornejo. “Per mi suposa un nou repte que mai abans m’havien proposat. Acceptar la coordinació és una molt bona forma per començar a desenvolupar-se com a entrenador i persona i, a més, implicar-me encara més amb el club, formar-ne més part en una nova posició. Estic molt content per l’oportunitat i em sento molt afortunat de poder treballar amb gent apassionada pel bàsquet que això farà que m’agradi encara més”.

Cunillé, l’únic que continua
Ferran Cunillé és l’únic que continua al capdavant de la coordinació d’equips masculins de formació. ‘Cuni’ també compaginant la seva activitat a l’NB Olesa en tasques de secretaria amb Roger Ginestet. L’olesà confessa que “el que més m’agrada és contribuir que els nens puguin desenvolupar l’esport que m’apassiona i, sobretot, fer-ho en aquestes edats més primerenques. Seguirem treballant amb noves metodologies per evolucionar el joc dels nens i nenes. Tenim entrenadors molt vàlids i jugadors amb projecció”. En relació a les hores d’entrenament, Cunillé explica que “degut a la situació de repartiment de les sessions durant la setmana hem de fer maniobres per poder garantir la pràctica del bàsquet el millor possible”.

La nova coordinació esportiva de l’NB Olesa ja està treballant per definir el nombre d’equips i el nom dels entrenadors per a la temporada vinent.