Kosmos, l’empresa del jugador del FC Barcelona, es farà càrrec de la propietat de l’entitat. Fotografia: FCB

El jugador del FC Barcelona, Gerard Piqué, a través de la seva empresa Kosmos, serà el nou propietari del Nou Bàsquet Olesa. L’empresa de Piqué es farà amb la propietat d’aquesta entitat esportiva aprofitant la finestra que s’obrirà amb la imminent aprovació de la Llei de l’Esport. El NB Olesa va ser fundat el 2013, juga habitualment en les competicions de la FCBQ i actualment disputa la Primera Catalana en la secció masculina i Segona Catalana en la femenina. Encara que en la seva etapa més gloriosa del desaparegut CB Olesa el masculí va competir a lliga EBA i les noies a la màxima categoria estatal.

Ara, de la mà de Gerard Piqué i Kosmos, podria viure una nova etapa d’èxits. En una entrevista a Olesa Ràdio, Gerard Piqué ha desvetllat el seu desig de fer-se amb la propietat d’un club de bàsquet. El novembre del 2019 Kosmos organitzarà la seva primera edició de la Copa Davis de tennis. Actualment Piqué enllesteix la compra del FC Andorra, club de futbol del Principat que es farà públic abans d’acabar l’any. “Estem treballant en diversos projectes i diferents esports. A Olesa hem trobat les condicions adequades i farem un projecte molt engrescador”, va dir Piqué.

El president de l’NB Olesa, Jordi Dalmases, assegura “que aquesta és una oportunitat única pel bàsquet olesà. Tot són avantatges pel poble”. La primera acció de Kosmos serà construir un pavelló amb 6 pistes de bàsquet en la nova Zona Esportiva Piquenbauer. Es preveu inaugurar les instal·lacions el 2020 situades a prop de la piscina municipal de Les Planes. Segons Dalmases “l’únic inconvenient és que tots els jugadors/es i entrenadors/es del club hauran de ser aficionats culers”. En aquest sentit, fa pocs dies el vicepresident Xavier Aliaga va presentar la dimissió perquè és soci del Baxi Manresa de bàsquet i aficionat al Girona FC, un fet incompatible amb les demandes del propietari de Kosmos. L’entitat convocarà els mitjans de comunicació un cp els socis de l’entitat donin els vist-i plau a l’operació de compra.