Andreu Aguilà ha tancat una etapa com a tècnic del sènior femení A, dues temporades i mitja després © Cargol Comunicació

Andreu Aguilà ha posat punt i final a un cicle de dues temporades i mitja al capdavant del sènior femení A de l’NB Olesa. “En l’últim partit de lliga vaig explicar al vestidor la meva intenció de no continuar perquè considero que s’havia acabat un cicle. Després, parlant-ho amb el coordinador, em va fer saber que el club també veia la necessitat d’un relleu a la banqueta”. Aguilà s’acomiada després d’assegurar la permanència a Segona Catalana en les dues temporades que ha estat al capdavant de l’equip. Les lesions i una plantilla força ajustada han estat una llosa gran durant la seva etapa a la banqueta de l’NBO.

Després d’ascendir el primer equip masculí del BC Martorell a la Lliga EBA, Aguilà va aterrar a Olesa el curs 2015-2016 amb una situació pràcticament agònica. Les olesanes tenien l’aigua al coll per mantenir-se a Primera Catalana. “Va ser una llàstima no aconseguir-ho. Vam remuntar la situació, però vam acabar descendint”, recorda el tècnic. Acompanyat per Xiki Almendro durant aquest cicle, Aguilà creu que “hem estat a l’alçada del que ens han demanat i ho hem fet de la millor manera possible” tot i que “m’hagués agradar disposar d’una plantilla més àmplia per plantejar altres variants tàctiques”.

Aquesta temporada les lesions han marcat el recorregut de les olesanes. El curs va començar i ha acabat de la mateixa manera. En la pretemporada, les expectatives creades amb la incorporació de Cèlia Cerezuela es van esmicolar van ben aviat per una lesió greu que va impedir a la martorellenca estrenar-se amb l’NB Olesa. El tram final del curs, Aguilà no ha pogut comptar amb el metrònom de l’equip: Anna Carla Martínez, també lesionada a la pista del Grup Barna, primer, i a Castellbisbal, després. “L’Anna Carla és més de mig equip i la millor base de la categoria. La seva manera de veure i entendre el bàsquet m’ha facilitat molt la meva tasca. Amb la seva absència ha estat més complicat entendre les necessitats de l’equip”. De la temporada s’emporta la victòria a la pista del Bàsquet Lleida. “Visitàvem el líder, vam anar molt tocades per les baixes… i vam donar la sorpresa en un dels millors partits. La victòria i el plat de cargols que ens havíem menjat abans va ser un dia rodó”.

I després d’Olesa, què? Andreu Aguilà no té cap proposta sobre la taula. “La meva feina em complica cada cop més la disponibilitat de poder entrenar amb regularitat. Però m’agrada entrenar i si m’arriba una proposta que m’il·lusioni vull seguir gaudint del bàsquet des de la banqueta”. Mentrestant, l’NB Olesa ja prepara la nova etapa sense Aguilà. “He parlat amb el nou entrenador, coneix bé l’equip… estarà en bones mans”.